
خواص حنا برای پوست: با فواید معجزهآسای حنا برای پوست آشنا شوید
امروزه با افزایش آلودگیها و اشعات مضر، بیماریهای پوستی به یکی از شایعترین بیماریهای جهان تبدیل شدهاند. شاید شما نیز تا کنون به راههای زیادی برای درمان جوشها و چین و چروکهای پوستتان، سر زدهاید. اما رمز کار را قدیمیترها میدانند. آیا از خواص حنا برای پوست مطلع هستید؟
با نگاهی به شفافیت و سلامت پوست نسلهای گذشته به سادگی میتوان دریافت که، درمان با گیاهان سنتی یکی از رموز موفقیت و داشتن پوست و مویی با نشاط است. یکی از گیاهانی که برای بیشتر بیماریهای پوستی مورد استفاده قرار میگیرد حنا است.
حنا در واقع گیاهی خوشرنگ و لعابی است که کاربردهای گوناگونی داشته و برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از کاربردیترین وظایف این گیاه، کمک به رشد و تقویت پوست و موهاست. در این مطلب خواص حنا برای پوست را بررسی خواهیم کرد که خواندن آن برای افرادی که از مشکلات پوستی رنج میبرند، خالی از لطف نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: حنای بی رنگ: یک محصول فوقالعاده بهرهمندی از خواص حنا بدون هیچ نشانهای!

خواص حنا برای پوست و درمان بیماریهای پوستی
همانطور که گفته شد، استفاده از حنا برای سلامت پوست، یکی از کاربردیترین روشهای درمان در کشورهای خاورمیانه است. در ادامه لیستی از خواص حنا برای پوست، بیان شده است.
سلامت و شادابی پوست
حنا به علت داشتن خاصیت آبرسانی قوی، یکی از موثرترین مواد طبیعی برای سلامت و شادابی پوست شما است. عدهای برای این کار پودر حنا را با مقداری آب مخلوط کرده و به عنوان آبرسان در روتینهای پوستی خود مورد استفاده قرار میدهند.
جوانسازی پوست صورت و بدن
همانطور که گفتیم، حنا دارای خاصیت آبرسانی بسیار قوی میباشد. در سایه همین خاصیت، علاوه بر کمک فراوانی که به سلامت و نشاط پوست میکند با ایجاد خاصیت الاستیک در پوست، باعث پیشگیری از ایجاد چین و چروک و جوانسازی پوست نیز میشود.
خاصیت ضدباکتریایی و التیام زخم
یکی از بینظیرترین خواص حنا برای پوست، خاصیت ضد التهاب و ضدباکتریایی آن است. این خاصیت معمولا در التهابها و اگزماهای پوستی و زخمهای روی پوست مورد نیاز قرار میگیرد. گذاشتن حنا روی زخم، باعث التیام زخم شده و حنا با خاصیت ضد باکتریایی خود مانع از ایجاد عفونت و نفوذ باکتریها به زخم میشود.
خاصیت روشنکنندگی حنا برای پوست
در سالهای اخیر یکی از دغدغههای خانمهای جوان سلامت پوستشان بوده و در کلینیکهای پوستی یا در بعضی موارد در آرایشگاهها، شاهد خدمات تخصصی پاکسازی پوست هستیم که معمولا طرفداران بسیاری نیز دارد. اما ماسکهای گوناگون حنا برای پوست وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت. شما به وسیله این ماسکها میتوانید بدون مراجعه به کلینیکهای پوستی و با استفاده از روشهای طبیعی، پوست خود را به سادگی لایهبرداری کنید.
یکی از خواص حنا برای پوست، از بین بردن سلولهای مرده است؛ با از بین رفتن سلولهای مرده، پوست شما در سایه خاصیت روشنکنندگی حنا، به سرعت بازسازی و ترمیم خواهد شد. به این ترتیب پوست مرده و تیره شما جای خود را به پوستی روشن و شفاف خواهد داد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید حنا: نکاتی که برای یک انتخاب صحیح به آنها نیاز خواهید داشت
درمان اگزمای پوستی
اگزما نوعی بیماری مزمن یا حساسیت پوستی است که خارش و سوزش پوست را به همراه داشته و در بسیاری از موارد شدت این بیماری به قدری است که لایه محافظ پوست آسیب میبیند. اگزما به دلایل گوناگونی ممکن است روی پوست به وجود آید، اما باید در نظر داشته باشید که داروهای تجویز شده برای این بیماری، در بسیاری از موارد بیماران را در چرخه خارشهای طولانی و نامتعادل کردن سیستم ایمنی بدن، قرار میدهد.
بنابراین یکی از روشهای درمان اگزمای پوستی استفاده از گیاهان دارویی و سنتی مانند حنا میباشد. اگزما در اثر التهاب پوست ایجاد میشود و پیشتر گفتیم که حنا دارای خاصیت ضدالتهاب است؛ بنابراین میتوانید از این گیاه بینظیر برای درمان بیماری شایع اگزما نیز استفاده کنید.
درمان آفتاب سوختگی
در طبعشناسی گیاهان، حنا را در دسته گیاهانی که طبع خنک و سردی دارند، قرار میدهند. یکی از دلایل ضدالتهاب بودن حنا نیز طبع سرد آن است. حنا با خاصیت خنککنندگی خود قادر به درمان آفتابسوختگیهای شدید نیز میباشد. برای این کار، ماسکی از ترکیب آب یا شیر با پودر حنا درست میکنند و روی پوست قرار میدهند. این ترکیب فوقالعاده در مدت زمان کوتاه، آفتاب سوختگی پوست شما را درمان خواهد کرد.
درمان جوش و آکنه صورت
یکی از معضلات همیشگی خانمهای جوان که سعی در پنهان کردن آن زیر لوازم آرایشی مضر دارند، جوشها و آکنههای صورت است. با دانستن خواص حنا برای پوست صورت و خاصیت ضد قارچ و ضدباکتریایی قوی حنا، نگران جوشها و آکنههای صورت خود نباشید. با استفاده از چند ماسک خانگی با حنا، به راحتی میتوانید از شر این ضایعههای پوستی راحت شده وپوستی صاف و شفاف داشته باشید. برای درمان جوشهای صورت یکی از کاربردیترین ماسکها، مخلوط آب لیمو تازه، آب و حنا است. با استفاده دو بار در هفته از این ماسک، در کوتاهترین زمان ممکن، جوشها و آکنههای پوست شما از بین خواهد رفت.
ماسکهای پوستی با حنا
حال که با خواص حنا برای پوست آشنا شدید، میتوان حدس زد که ماسکهای گوناگونی با حنا برای پوست، درست میشود که بین خانمهای جوان، میانسال و مسن طرفداران فراوانی دارند.
در حالت کلی سه نوع حنا وجود دارد که عبارتند از: حنای رنگی، حنای سفید و حنای بیرنگ. در تمامی ماسکهای صورت و بدن از حنای بیرنگ استفاده میکنند که رنگ حنا روی پوست باقینماند. حنای بیرنگ نیز مانند سایر حناها، فواید و خواص فراوانی داشته و برای پوست بسیار مفید است.
یکی از کاربردهای اساسی حنای بیرنگ در صنعت آرایشی و بهداشتی است. متخصصان پوست در سراسر جهان، برای از بینبردن بیماریها و عارضههای پوستی و همچنین جلوگیری از پیری پوست، از این ماده بینظیر استفاده میکنند.
حنای بیرنگ برای خانمهای میانسال، باعث کلاژن سازی شده و در نهایت جوانی و شادابی پوست آنها را حفظ میکند. بنابراین استفاده از ماسکهای حنا برای خانمهای میانسال باعث میشود فرآیند پیری پوستشان بسیار آهسته شده و دیرتر این اتفاق برای پوست صورتشان بیافتد.
استفاده از ماسکهای حنا برای افرادی که دارای پوست چرب هستند، باعث کوچکتر شدن منافذ پوست و تمیزی آن میشود. اما یکی از اعجابانگیزترین ویژگیهای حنا این است که برای افرادی که پوست خشک دارند نیز بسیار مفید و کارساز است. البته لازم به ذکر است که حنا ممکن است باعث ایجاد خشکی در پوست شود، بنابراین افرادی که پوست خشک دارند بهتر است هنگام استفاده از حنا مقداری آب به آن اضافه کنند.

ماسک اسکراپ و پاکسازی پوست
2 قاشق پودر حنا را با آب مخلوط کرده و به مدت 30 دقیقه استراحت دهید. سپس مقداری پودر پروتئین به مخلوط اضافه کرده و ماسک را به صورت خود بزنید. زمانی که ماسک روی صورتتان کاملا خشک شد، با آب سرد بشویید. این کار را یک بار در هفته تکرار کنید تا منافذ پوستتان کوچکتر شده و تمیز گردد.
ماسک استراحت و آرامش پوست
برای تهیه این ماسک، چند برگ حنا را داخل آبجوش ریخته و بعد از 1 ساعت، 1 قاشق چایخوری روغن جوجوبا یه محلول اضافه کنید. این ماسک را به مدت 20 دقیقه روی صورتتان نگهداشته و سپس با آب گرم بشویید.
استفاده از ماسک حنا به عنوان تونر
همانطور که میدانید، یکی از مهمترین بخشهای روتین پوستی، استفاده از تونر برای پاکسازی آلودگیهای روز و مواد آرایشی، بسیار ضروری است. حالا به سادگی با استفاده از ماسک حنا میتوانید پوست خود را از آلودگیهای فراوانی که در طول روز با آن مواجه است پاک کنید.
برای این کار کافیست 2 قاشق غذاخوری حنا را با آب گرم مخلوط کرده و هم بزنید تا حالت کرم مانند ایجاد شود. بعد از خنک شدن، آن را روی صورتتان بزنید و پس از شست و شو از یک ماسک تقویت کننده استفاده کنید.
معروفترین و کاربردیترین ماسک حنا
ماست کمچرب: یک قاشق غذاخوری
پودر حنای بیرنگ: یک قاشق مرباخوری
گلاب: 3-2 قطره
این مواد را با هم مخلوط کنید و ترکیب به دست آمده را قبل از حمام به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوست خود، علیالخصوص روی جوشها و آکنههای پوست، قرار دهید. تا جذب کامل ترکیب، منتظر بمانید. اگر توانستید کمی در بخار حمام بمانید تا ماسک، کاملا جذب پوستتان شود.
این کار را قبل از هربار حمام، انجام دهید تا اثرات معجزهآسای آن را مشاهده کنید.

ماسک حنا برای آکنه و جوش
تمام ماسکهای گفته شده برای صورت، تاثیر زیادی روی جوشهای صورت و آکنهها میگذارد. اما برای درمان آکنه و جوش کافیست 2 قاشق غذاخوری پودر حنای بیرنگ را با 1 قاشق غذاخوری نمک دریا و مقداری آب مخلوط کرده و به مدت 15 تا 20 دقیقه روی پوستتان قرار دهید.
بیشتر بخوانید: مدل حنای دست: محبوبترین و جذابترین مدلهای حنا بر روی دست
با انتخاب یک حنای اصیل هندی به سادگی از تمام خواص حنا برای پوست صورت و بدن خود بهرمند خواهید شد. برای درمان بیماریهای پوستی و استفاده از حنا در روتین پوستی روزانه خودتان، لازم است که از برندهای معتبر و یا ماده طبیعی حنا استفاده کنید. حنای امیر با تجربه چندین ساله خود بهترین و معتبرترین حنای هندی را در اختیار شما قرار میدهد.